agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Disqus - Sistem de comentarii web 2.0

MIN

De mult timp deja, in cadrul BWI, utilizam sistemul de comentarii prin Disqus pentru anumite proiecte web pe care le realizam. Disqus este un serviciu international de management al comentariilor, disponibil gratuit (in versiunea de baza).

Avantaje Disqus?

 • Este gratuit! - Exista evident mai multe versiuni, insa cea de baza este gratuita.
 • Utilizatorii nu trebuie sa isi lase datele personale. Te poti autentifica prin Twitter, Facebook, Yahoo, OpenId etc., astfel incat nu pierzi vremea lasand emailul si numele.
 • Agregator SM. Toate reactiile din Social Media generate de pagina respectiva sunt afisate in cadrul sistemului de comentarii.
 • Sistem de aprobare si management foarte facil. La inregistrarea pe Disqus vei primi un user si o parola cu care te vei putea loga intr-o consola de administrare complet functionala. De aici poti administra toata activitatea din jurul sistemului de comentarii.
 • Sistem de comentarii in timp real. Daca cineva adauga un comentariu, el este vizualizat instantaneu de toti utilizatorii paginii.
 • Sistem de notificari si raspunsuri. Vei fi informat pe email cand un comentariu asteapta aprobarea, cand cineva ti-a raspuns la un comentariu si, mai mult de atat, vei putea continua conversatia direct de pe email.
 • Poti adauga atasamente. Filmulete de pe YouTube, imagini de pe Flickr, imagini uploadate direct de pe computer si multe alte materiale multimedia pot fi adaugate la comentarii. Disqus se ocupa de toate problemele de securitate si de stocare a acestora.
 • Este mobile friendly. Fie ca ai Android, iPhone sau alt tip de smartphone, Disqus se adapteaza perfect dispozitivului.
 • Contine solutii antispam integrate.
 • Se poate instala foarte usor pe multe platforme populare (Wordpress, Tumblr, Blogger, Drupal)

Dezavantaje?

 • Inca o aplicatie utilizata, inca un cont, inca o adresa unde ai de gestionat continut.
 • Sistemul de statistici este disponibil doar in versiunile platite
 • Integrarea cu site-ul (de ex daca ai un sistem de membership) ar costa foarte mult. Un abonament cu acces la API-ul Disqus costa de la 299$/luna. (Detalii legate de costuri aici)

Unde se poate utiliza?

Pe website-uri de prezentare, magazine online, blog-uri, comunitati mici sau oriunde unde este nevoie de un sistem de comentarii rapid de instalat si cu costuri mici.

Wordpress

Chiar blogul nostru utilizeaza Disqus (poti lasa intrebarile tale mai jos).

Cum se instaleaza? WP-admin > Plugins > Add new > Search "Disqus Comment System" > "Install now" pentru primul plugin afisat (cel al carui autor este disqus). Mai intai ti se va solicita sa faci un cont de Disqus. Apoi urmeaza instructiunile simple de configurare de acolo. Daca ai mai multe site-uri le poti administra pe toate de pe un singur cont. Nu voi posta instructiunile detaliate deoarece sunt intuitive.

Exemple de utilizare:

Ca o paranteza, iti recomandam sa arunci un ochi pe website-ul lor nu doar pentru informatii, ci si ca un exemplu de web 2.0! Tu ce sistem de comentarii folosesti? Crezi ca Disqus ar fi potrivit pentru tine?

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team

...