agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Favicon-uri - intregeste-ti imaginea online

MIN

Ce este un favicon?

Un favicon (in engleza favorites icon) este o pictograma de 16x16px sau 32x32px asociata cu un website sau o pagina individuala. Browserele care suporta aceasta facilitate afiseaza de obicei un favicon al paginii langa bara de adresa si langa linkul website-ului daca acesta este adaugat in Bookmarks. De asemenea, versiunile noi ale browserelor afiseaza aceasta pictograma pe tabul unei pagini deschise.

Cum creezi un favicon?

In principiu se utilizeaza un program de editare grafica (de exemplu photoshop), dupa care creaza o imagine de 100x100px si salveaz-o ca un PNG transparent. Este indicat sa utilizezi elemente grafice simple, vizibile la o dimensiune foarte redusa si semnificative pentru tine sau compania ta.

Dupa ce ai creat imaginea pe care o doresti, trebuie sa o transformi intr-un .ico file utilizand o aplicatie precum http://tools.dynamicdrive.com/favicon/. Exista o multime de aplicatii in acest sens. Tot ce trebuie sa faci este sa dai un search.

Instalare universala

Ai creat fisierul? Acum uploadeaza-l pe server (preferabil in rootul www) si apoi insereaza codul de mai jos in headerul paginii intre tagurile

Acesta este codul necesar:

Instalare Wordpress

  • In modulul de administrare al WP > Plugins > Add new | Cauta cuvintele cheie "All In One Favicon". Instaleaza primul plugin gasit ("Install now"), si activeaza-l "Activate".
  • In panoul de settings tocmai a aparut o noua sectiune "All in one Favicon". In aceasta pagina poti uploada in campul de "Frontend ICO", faviconul creat anterior. Nu uita sa salvezi aceste setari.

There you go. Tocmai ti-ai creat un favicon care sa ofere personalitate website-ului tau si sa-ti completeze imaginea online.

Tu folosesti favicon-uri? Care sunt cele mai creative modele pe care le-ai intalnit? Povesteste-ne mai multe in sectiunea de comentarii de mai jos.

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team