agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Istoria Internetului

MIN

In spiritul unei duminici interesante prin filele istoriei, am gasit un filmulet despre evolutia internetului - acea entitate greu de definit in limbaj comun, despre care nu stim neaparat multe detalii tehnice, dar stim ca e peste tot.

Ce este internetul?

Definitia oficiala din DEX spune ca internetul este o retea informatica mondiala intre computere conectate la retele locale.

Cum a aparut internetul?

Din filmuletul de mai jos aflam ca firul se aprinde in 1957 - momentul in care "Totul incepe" si apare ideea de time-sharing si de conexiune la distanta. Din nevoia de accelerare a transferului de cunostinte, apar pe rand cele 4 elemente care vor deveni fundamentul internetului:

  • ARPANET - retea de calculatoare de scara mare, in SUA
  • RAND - retea militara, in SUA
  • NPL - retea comerciala, in Anglia
  • Dupa 1962, an in care apar retelele descentralizate, se dezvolta CYCLAND - retea stiintifica, in Franta, avand ca focus facilitarea comunicarii intre retele. Asa se naste, surprinzator in Franta, termenul INTER-NET.

Mai tarziu, in incercarea de standardizare a retelelor, apare protocolul TCP-IP - standard care garanteaza, din acest moment, compatibilitatea si imbinarea retelelor, creand efectiv internetul.

The internet was now up and running! Enjoy this vid!

Si ca sa vedem unde a ajuns internetul astazi...

Firma web design Bucuresti, firma web development Bucuresti Cum vedeti astazi internetul?

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team