agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Tot ce vrei sa stii despre un website de prezentare

MIN

Doriţi să creaţi o prezenţă online profesională pentru dvs. sau pentru business-ul dvs?

Există 5 tipuri mari de proiecte online: website-uri de prezentare, blog-uri, website-uri de publishing, magazine online şi portaluri. Ne-am decis să creăm o serie de 5 articole în care să vă explicăm cum să alegeţi varianta potrivită obiectivelor dvs. online.

Ne dorim foarte mult să combatem abordarea recentă din media, prin care se evidenţiază că oricine îşi poate crea un website singur, pe gratis, firmele de web design devenind entităţi inutile, care iau bani şi mănâncă timp. Cât se poate de greşit! Desigur că exisă soluţii gratis, însă totul depinde de obiectivele dvs.!

Să începem cu primul tip de proiect online, lăsându-le pe celelalte pentru viitoare articole.

Website de prezentare

Când aveţi nevoie de un website de prezentare?

Atunci când doriţi o carte de vizită online, simplă sau complexă, pentru dvs. sau pentru afacerea dvs. Rolul unui website de prezentare este, după cum sugerează şi numele, acela de a le prezenta vizitatorilor online şi potenţialilor clienţi, diverse detalii despre dvs., serviciile dvs., portofoliu de clienţi pe care îl aveţi, modalităţile prin care puteţi fi contactat şi multe altele.

În funcţie de domeniul în care activaţi şi de modul în care îl promovaţi, website-ul dvs. de prezentare vă poate aduce clienţi direct sau vă poate completa imaginea pe care o aveţi deja offline.

Abordările posibile pentru realizarea unui website de prezentare:

1. Buget 0, rezultate pe măsură

Puteți încerca o soluție online rapidă, precum WIX sau UCOZ. Vă creaţi un cont prin e-mail, alegeți un design predefinit dintre cele existente pe platformă şi vă lansaţi un website simplu, fără pretenții.

Dacă sunteţi familiar cu mediul online, puteți să vă construiți singuri un website decent gratuit pe o platforma Wordpress, care vă oferă domeniu sub forma numesite.wordpress.com, hosting și platforma gratuită.

Avantaje: 

  • Puteţi lansa rapid un website
  • Nu aveţi nevoie de cunoştinţe tehnice

Dezavantaje:

  • Posibilităţile de personalizare sunt foarte reduse, aproape 0
  • Exită iluzia că aceste soluţii sunt 100% gratuite. Greşit! Personalizările viitoare în afara versiunii de bază vor costa, va trebui probabil să afişaţi reclame pe website-ul dvs, etc

2. Buget minim, rezultatele bune

Dacă aveţi un buget minim de investit şi ceva cunoștințe tehnice sau spirit autodidact, vă recomandăm să achiziţionaţi un domeniu, hosting, o temă grafică personalizabilă şi să vă lansaţi un website pe o platformă internaţională, Wordpress fiind cea mai uşor de utilizat.

Vă recomandăm un domeniu .ro (35 EUR/fara TVA) și un hosting de 3GB spațiu (5 EUR/lună). Puteţi înregistra domeniul aici și găsi hosting de calitate aici.

Vă recomandăm să vă uitați pe Wordpress si pe ghidul de instalare. În cazul în care cuvinte precum baze de date sau FTP nu vi se par extraterestre, vă invităm să căutați și o temă premium aici.

Avantaje:

  • puteţi avea astfel un website bun, ușor de întreținut
  • costuri reduse (100-150 EUR în total + 50 EUR/an hosting)

Dezavantaje: 

  • necesită investiţie de timp din partea dvs.
  • trebuie să aveţi cunoştinţe tehnice
  • posibilităţile de personalizare sunt limitate

Observaţie: Fiţi prudenţi cu firmele de web design care vă promit proiecte 100% personalizate, vă cer mulţi bani şi în final adoptă soluţia descrisă mai sus. Cereţi informaţii despre viitorul dvs. website.

3. Investiție iniţială, obiective clare, procese de lucru și rezultate gandeste_pe_termen_lung

Dacă doriţi un website de prezentare complet personalizat, realizat profesionist, la standarde calitative înalte, trebuie să apelați la o firmă de profil cu experiență.  Împreună, trebuie să stabiliţi care este publicul tinţă, care sunt obiectivele online şi ce identitate vizuală să folosiţi. Pornind de la acestea, puteţi construi o structură corespunzătoare a proiectului, toate funcţionalităţile tehnice necesare ale acestuia şi o strategie de creştere online pe termen mediu şi lung. Această abordare este utilă în special dacă doriţi un website de prezentare pentru afacerea dvs.

Costurile se stabilesc în funcţie de proiect. Este de preferat să se bugeteze următoarele:

  • costurile de dezvoltare proiect (250-1000 EUR)
  • costurile de mentanţă lunară (suport tehnic, hosting, mentenanţă - 20 - 80 EUR/lună)
  • bugetul de promovare lunară (300 EUR - infinite)
  • costurile de  monitorizare şi consultanţă (20-80 EUR/lună).

Avantaje:

  • Abordare profesionistă care aduce rezultate
  • Website 100% personalizat
  • Control asupra funcţionalităţilor website-ului

Dezavantaje:

  • Aveţi nevoie de o investiţie iniţială

Observaţie: Alegeţi o firmă care se ocupă de proiectul dvs. integrat şi care are experienţă în realizarea proiectelor. De cele mai multe ori, dacă alegeţi să realizaţi designul cu cineva şi programarea cu altcineva, pot apărea neconcordanţe şi probleme variate.

Pentru întrebări şi recomandări lăsaţi un comentariu mai jos; pentru consultanţă şi idei online echipa Best Web Image vă stă la dispoziţie.

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team