agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

7 motive pentru a alege un job intr-o intreprindere mica

MIN

Cati dintre voi v-ati gandit pana acum sa cautati un job intr-o companie mica sau intr-o echipa de start-up – medii puternic antreprenoriale si challenging? Tendinta generala a societatii este de a considera ca firmele mici sunt extrem de riscante si nu au potential mare de dezvoltare. Posibilitatea unei afaceri mici sa dea faliment este mai mare decat  cea a unei corporatii. Sigur, insa firmele si echipele mici va pot oferi atat de multe alte oportunitati, in special daca va place un mediu dinamic si proactiv. Ele va pot ajuta sa va gasiti pasiunile si drumul in cariera, va pot ajuta sa experimentati diverse roluri, va pot incuraja sa fiti autonomi si sa aveti initiativa. De ce ati vrea sa lucrati intr-o firma cu 5, 10, 20 sau poate 100 de angajati?  

1) Calitatile sunt remarcate mai usor si repede

Este ca in sintagma „Big Fish, small pound!”, in sensul bun! Pentru un job intr-o firma mai mica, exista cel mai probabil mai putina competitie – prin urmare, CV-ul / portofoliul vostru va fi analizat cu mai multa atentie de angajatori, iar cei talentati vor fi remarcati cu usurinta. Desigur, asta nu inseamna ca nu trebuie sa depuneti efort cand vine vorba de aplicarea pentru un job sau de pregatirea pentru interviu. Ce vreau sa zic este ca aveti sanse mult mai mari sa va faceti remarcati si sa fiti alesi in functie de talent si de potrivirea cu adevarat pe o anumita pozitie. Fericirea voastra este si fericirea firmei.

2) Succesele sunt vizibile si au IMPACT

"Every success you have in a small business is magnified by a hundred.” (Dean Medley, Senior VP Medical Methods) Intr-o echipa mica, reusitele si talentul sunt vizibile pentru toata lumea, fiind mult mai usor sa demonstrati ca aveti anumite abilitati si skiluri. In plus, actiunile voastre au mai multa valoare si mai mult impact asupra evolutiei intregii companii! In plus, impactul vostru pozitiv asupra firmei este recunoscut, atat prin implementarea sugestiilor cat si la nivel financiar! Este posibil chiar sa ajungeti repede in pozitii in care trebuie sa decideti singuri ce sa faceti in anumite situatii sau in care sunteti incurajati sa fiti cat mai independenti cu putinta. Rezultatele sunt pe masura, pentru ca vi se ofera posibilitatea sa fiti de neinlocuit si sa faceti diferenta! La inceput de cariera, o firma mica va ofera un mediu ideal pentru dezvoltarea abilitatilor si reputatiei in domeniul vostru de interes – reputatie pe care o puteti pastra dupa aceea ani de zile.

3) Relatii puternice cu ceilalti angajati, indiferent de nivelul ierarhic

In companii de cateva zeci de angajati nu este foarte multa ierarhie, prin urmare, de cele mai multe ori, veti lucra nu pentru „seful” si direct cu „Seful”. In plus, datorita mediului dinamic, in majoritatea situatiilor trebuie sa colaborati cu toate departamentele din firma si chiar cu o multime de clienti. Avantaje? Desigur! Oportunitati de colaborare si dezvoltare deosebite, posibilitatea de a gasi un mentor care sa va ajute sa va atingeti potentialul maxim, networking de calitate si posibilitatea de a-i impresiona cu adevarat pe ceilalti prin talentul vostru.   

4) Responsabilitati si oportunitati variate de invatare

“Being small helps people take ownership.” Cel mai probabil veti fi angajat pe un post anume, insa veti avea tot felul de responsabilitati, pe o multime de proiecte interesante, din diverse domenii; veti cunoaste tot felul de oameni interesanti; veti fi expusi si veti afla mai multe informatii indeaproape despre ce inseamna conducerea unei companii si multe altele. Ce castigati dintr-o astfel de dinamica? Skil-uri variante! Veti fi pusi in diverse roluri, veti avea sansa sa urmariti un proiect de la discutiile preliminare pana la lansare, simtind satisfactia enorma atunci cand finalizati ceva, munca va este recunoascuta si proiectul lansat este un succes.

5) Descoperiti ce va place cu adevarat sa faceti

Incercand tot felul de activitati noi, aveti sansa sa descoperiti ce va place cu adevarat sa faceti, sa va aflati talente asunse si sa vedeti ce vi se potriveste cel mai bine. Realitatea este ca majoritatea celor iesiti de pe bancile facultatilor au doar o idee despre ce vor sa faca in cariera, insa nu pot fi siguri ca acela este drumul potrivit pentru ei, pana nu merg pe el si il incearca.

6) Compania se poate adapta mai usor la schimbare

Aveti o idee care credeti ca ar imbunatati simtitor lucrurile in departamentul vostru? Sau o idee care va ajuta un client sa isi dubleze profiturile? Cel mai probabil se poate implementa rapid daca reusiti sa va convingeti si colegii despre succesul pe care il poate avea. Iar apoi, cand apar rezultatele, cu siguranta pe langa implinire, veti primi si recompense.

7) Orice creste substantiala este resimtita de toti angajatii. Iar cresterile pot fi exponentiale...

Intr-o companie mica lucrurile pot evolua extrem de rapid, iar recompensele sunt resimtite de intreaga echipa.  Luati exemplul achizitionarii Whats’App de catre Facebook – toti cei 55 de angajati au primit un procent din cele 16 miliarde oferite de Facebook... Stiti si alte motive pentru care cineva ar putea prefera un job intr-un IMM versus unul in multinationala? Noi am participat astazi am participat la Spring IT - un frumos eveniment dedicat studentilor in cautare de joburi. Si lor le-am prezentat aceste motive. Feedback-ul salii? Nici macar nu se gandisera pana acum sa caute joburi in alta parte in afara de multinationale...

Vedeti prezentarea mai jos: http://www.slideshare.net/Rockster/prezentare-spring-it-31853417

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team