agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Din tainele web: Ce inseamna HTTP?

MIN

Ce este HTTP?

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) este un protocol la nivel de aplicație pentru distributie, sisteme de colaborare, informare hypermedia. Acesta este fundamentul pentru comunicații de date pentru World Wide Web (de exemplu: Internet). Din 1990 HTTP este un protocol generic și apatrid care poate fi utilizat si în alte scopuri extinzand metodele de cerere, codurile sale de eroare sau antetele. Practic, HTTP este un protocol de comunicare pe bază de TCP/IP, care este folosit pentru a furniza date (fișiere HTML, fișiere imagine, rezultatele interogării, etc.) de pe World Wide Web. Portul implicit este TCP 80, dar alte porturi pot fi folosite. Acesta oferă un mod standardizat de computere pentru a comunica unul cu altul. Specificatiile HTTP precizeaza modul în care vor fi construite și trimise la server, si cum serverele răspund la aceste solicitări.

Caracteristici de baza ale protocolului HTTP

Există trei caracteristici de bază care fac din HTTP un protocol simplu, dar puternic:

  • HTTP nu necesită ca un aranjament să fie stabilit între părți, pentru ca mesajul să fie trimis. Clientul inițiază o cerere HTTP, iar după ce se face o cerere, clientul se deconectează de la server și așteaptă un răspuns. Serverul procesează cererea restabilește legătura cu clientul și trimite un răspuns înapoi.
  • HTTP nu depinde de media: Acest lucru înseamnă, orice tip de date pot fi trimise prin HTTP, atâta timp cât clientul și serverul știu cum să se ocupe de conținutul de date. Acest lucru este necesar pentru client, precum și pentru server, pentru a specifica tipul de conținut, folosind tipul adecvat de MIME.
  • HTTP este apatrid: După cum s-a menționat mai sus, HTTP nu necesită ca aranjament sa fie stabilit inainte ca datele sa fie trimise și acest lucru este un rezultat direct a faptului că HTTP este un protocol apatrid. Serverul și clientul sunt conștienți unul de celălalt doar în timpul unei cereri. Ulterior, ambii uita unul la altul. Având în vedere natura protocolului, nici clientul, nici serverul nu pot reține informații între diferite cereri.

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) ​Protocolul HTTP este un protocol de cerere/răspuns bazat pe o arhitectură client/server: în cazul în care browser-ul web, roboții și motoarele de căutare actioneaza precum clienti ai HTTP care cer anumite resurse, serverul web raspunde la cereri.

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team