agentie online, promovare online, servicii web development, servicii web design, marketing online, ecommerce

Solutii de plata online cu cardul/SMS

MIN

De multe ori clientii ne spun ca doresc sa implementeze plata online cu cardul pentru magazinul online pe care il detin. Acest articol se adreseaza celor care au un business online.

Cum functioneaza

Daca aveti un sistem de comanda online, acesta trebuie complet automatizat:

  • trebuie sa calculeze taxele de transport
  • trebuie integrat in site un modul realist de stocuri pentru a evita situatiile de anulare a comenzii
  • trebuie ca site-ul sa fie securizat 100%

Va recomandam sa alegeti un procesator de plati online care furnizeaza (uneori) o interfata de control a platilor si un manual de instalare in site a modulului de plati online. In momentul in care un client alege plata online, site-ul il redirectioneaza catre pagina securizata a procesatorului de plati, unde se introduc datele cardului. Nu trebuie sa stocati dvs. datele de card ale clientilor!

Cine ar trebui sa implementeze o solutie de plata

Procentul celor care platesc online cu card nu este mai mare de 2-3% din volumul comenzilor. Asadar, nu recomandam implementarea acestui sistem daca aveti mai putin de 100 comenzi/luna. De asemenea datorita bataliei pentru preturi mici si foarte mici, anumite companii merg cu adaos-uri de 2-3%. La sume atat de mici, profitul poate ajunge chiar 0. Prin urmare, plata online nu le ofera beneficii tuturor comerciantilor. In cazul platilor prin SMS trebuie retinut ca valorile platilor sunt intre 1EUR si 10 EUR (exceptie Vodafone care accepta si 20 EUR). Aceasta forma de plata este foarte populara si la indemana utilizatorilor.

Comisioanele procesatorilor

Comisioanele sunt suportate de dvs. si variaza in functie de procesator si de termenul de decontare a platilor. Plata cu cardul Acestea variaza de la 2.3% la 3% iar termenul de decontare variaza de la 1 zi (in cazul libra pay) la 30 de zile. Comisionul de plata scade cu cat termenul de decontare este mai mare. Plata prin SMS Pentru plati sub 2-3 EUR comisionul este de 50-60%, iar pentru sume mai mari acesta devine fix 1 - 2 EUR.

Cine sunt procesatorii de plati

Am facut o lista cu principalii jucatori de pe piata: www.mobilpay.ro - au cele mai mici comisioane; contractul se face online si apoi se trimite prin posta. Comisionul de instalare este 0 si sunt suportate si plati prin SMS. Vom implementa sistemul pe inregistrare-domenii.tm.ro www.payu.ro - exista comision mare de instalare insa au interfata intuitiva de procesare si sunt mari la nivel international. Ii recomandam pentru proiecte de anvergura (internationale). Am implementat pe www.amazing-cosmetics.eu www.librapay.ro - au avantajul ca deconteaza banii in ziua urmatoare platii. Sunt la inceput insa si le cam lipsesc functionalitati. Am implementat pe www.muzicastore.ro paysecure.ro - nu am testat serviciul www.plationline.ro - urmeaza sa colaboram cu ei pentru proiectul TravelToBucharest.com insa momentan par ok. www.euplatesc.ro - nu am testat serviciul

Alte opinii?

Daca ati avut experiente cu acesti/alti procesatori sau aveti intrebari/sugestii, va asteptam comentarile.

CREADIV Wizard

Wizard CREADIV

The Team